• Meny
  • Meny

Shopping i Bangkok – en enkel handleguide

Å shoppe i Bangkok er som å shoppe i en helt annen verden. Vareutvalget er formidabelt, og man kan bokstavelig talt velge og vrake blant en uhorvelig mengde produkter av all slags kvalitet. På samme måte kan man velge om man vil rusle rundt i små handlegater, store kjøpesentre eller på et av de mange markedene i byen.

God kvalitet

Velger man å handle i en av de mange kjente merkevarebutikkene eller velansette kjøpesentrene skal det mye til at man blir bevisst lurt, og kvaliteten på det som selges er jevnt over god. Det er heller ikke spesielt vanlig å forhandle om prisen disse stedene selv om det unntaksvis inviteres til det.

Handler man i en av de mange bodene på gaten, eller i en av de mange uavhengige butikkene utenfor de mest vanlige handestrøkene er det som regel greit å prute og mange av disse varene er heller ikke merket med hverken pris eller fabrikant.

Rimelige varer

I forhold til norske priser vil nok de fleste av produktene i Bangkok oppfattes som relativt rimelige, og spesielt på merkevarer kan man være heldig og gjøre særdeles gode kjøp. Vær imidlertid oppmerksom på at jo billigere en vare er, jo mindre er sjansen for at det faktisk er en ekte vare man har med å gjøre. I Thailand opereres det gjerne med tre forskjellige “nivåer” av “ekthet”. Først og fremt den ekte vare, som gjerne koster deretter, så den imiterte som er identisk men noe rimeligere og så til sist den rene og rimeligste kopivaren.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *