• Meny
  • Meny

Hvor i Bangkok bør du bo? Anbefalte områder og bydeler

Bangkok kan for mange virke både hektisk og kaotisk, og det ér en viss sannhet i dette. Når du derimot finner den røde tråden i det hektiske bybildet vil du se at byen er langt bedre sammensatt enn ved første øyekast.

Det å finne det rette området i Bangkok kan være en utfordring der du må vekte ulike prioriteringer opp mot hverandre. Den thailandske storbyen har et flertall fine bydeler, og nedenfor har jeg listet opp de fire områdene jeg mener er de aller beste når du reiser på ferie.

Langs elvebredden

Elvebredden Bangkok

Det hersker uten tvil noe romantisk over den ikoniske elvebredden i Bangkok. Etter mørkets frembrudd tennes de en etter en, lysene som skaper den helt spesielle stemningen. Området preges naturlig nok av usedvanlig flotte hoteller, men også flytende markeder, templer og palasser. Dette er med andre ord et fint utgangspunkt for å oppleve det historiske Bangkok.

Langs den mektige Chao Phraya-elven er utvalget 5-stjerners hoteller stort, men du finner også et respektabelt utvalg av mindre elvehus omgjort til særdeles trivelige gjestehus. Ta gjerne elvebåten sammen med lokalbefolkningen for å få en forsmak på dagliglivet i byen. Det å velge elvebredden kan anbefales, særlig dersom du foretrekker det litt tilbaketrukket fra det ellers travle Bangkok-livet. Og skulle du velge et annet område er det uansett en fantastisk opplevelse å kjenne på livet ved elven.

Anbefalt hotell langs elvebredden

Et av byens fantastiske hoteller langs elvebredden er det nydelige Shangri-La Hotel. Med et stort treningssenter, spa og et flertall restaurantalternativer er det å bruke tid på hotellet en uforglemmelig opplevelse i seg selv. I tillegg finnes både dansesal, tennisbane, spa, sauna, handleområde og eget forretningssenter.

Rommene er innredet i ekte thailandsk stil med silke og vakre treoverflater. Alle rom har TV, safe, minibar og utsikt over byen eller elven. Kan anbefale å prøve en kveld med middagsbuffet på en av elvebåtene tilknyttet hotellet. Virkelig en minnerik og romantisk begivenhet du kommer til å huske lenge.

Se flere bilder av rom og priser

Khao San

Khao San Bangkok

Bangkok er ufattelig populært for backpackere, og Khao San kan sies å være selve indrefileten i byen når det kommer til backpackerturisme. Hovedgaten Khao San Road, som for øvrig er kjent fra storfilmen “The Beach”, utgjør selve hjertet i bydelen.

Om du er glad i stemningsfulle barer og godt uteliv kan Khao San være en perfekt match. Her samles nemlig mye av byens yngre tilreisende som ønsker å oppleve Bangkoks til tider altoppslukende natteliv. Området er for øvrig spekket med billige boder med thaimat, markeder og trendy klesbutikker. Alt i alt et godt utgangspunkt om du ønsker å se hva Bangkok har å by på av markeder, rimelig mat og stemningsfulle utesteder.

Anbefalt hotell i Khao San

Omlag 500 meter fra hektiske Khoa San Road finner vi Chillax Resort. Fra et ellers travelt bybilde ligger hotellet behagelig tilbaketrukket, hvilket mange ser ut til å sette pris på. Særdeles positivt med et deilig endeløst basseng på toppen av bygget, samt gratis parkering og trådløst internett. Tommel opp for godt utstyrt treningssenter, 24-timers resepsjon, safe og bagasjeoppbevaring.

Alle rom kan skilte med air condition, TV, balkong, minibar og et herlig spabad med dusj og velværeprodukter.

Se flere bilder av rom og priser

Siam

Siam Bangkok

Om shopping er noe du verdsetter høyt er bydelen Siam kanskje ditt aller beste valg. Med alle sine kjøpesentre er dette det nærmeste du kommer nirvana hva shopping angår i Bangkok. Her finner du eksempelvis kjøpesentrene MBK, Central World, Siam Center og et knippe andre. Varehusene ligger ikke lenger fra hverandre enn at du enkelt kan gå fra senter til senter. Dette er ikke bare kjøpesentre i tradisjonell forstand, men nær sagt fullverdige opplevelsessentre. I tillegg til butikker innehar de dessuten både kino, puber, restauranter og bowling. At de i tillegg holder en behagelig temperatur takket være gode klimaanlegg gjør handleturen til et deilig avbrekk fra et ellers varmt reisemål.

Det er riktignok ikke bare shopping på menyen i Siam, selv om dette utgjør mye av essensen i bydelen. Området har dessuten et respektabelt tilbud innen små spisesteder, matvogner og thaiboksing. Eller kanskje et besøk innom Madame Tussauds Bangkok kan friste?

Anbefalt hotell i Siam

Rett ved det kjente MBK-senteret og Siam-plassen ligger prisvinnende Pathumwan Princess Hotel. Selv om hotellet kan skilte med 5 stjerner og priser i bagasjen er ikke prisen uoverkommelig av den grunn. Her får du rett og slett svært mye for pengene.

I tillegg til god beliggenhet finner du dessuten et imponerende bassengområde, tennisbane og et gedigent treningssenter. Til middag har du intet mindre enn 10 fullgode alternativer. Rommene preges av vakre tregulv og en fantastisk utsikt over Bangkok. Samtlige rom har TV og et eget, moderne bad. Veldig positivt at hotellet ligger svært nært to Skytrain-stasjoner, National Stadium BTS og Siam BTS.

Se flere bilder av rom og priser

Sukumvit

Sukumvit Bangkok

Et av Bangkoks mest moderne områder lyder navnet Sukhumvit. Man kan gjerne si at elvebredden står for gamle og vakre storheter, men det er i Sukhumvit den nymoderne bebyggelsen finner sted. Langs Sukhumvit Road ligger et imponerende utvalg av nye og flotte hoteller, samt restauranter fra alle verdenshjørner. I tillegg er bydelen spekket med store supermarkeder, spennende butikker og øvrige shoppingmuligheter.

Er du glad i valgmuligheter innen mat er dette uten tvil stedet for deg. Her kan du velge og vrake blant globale muligheter, enten du er lysten på italiensk, amerikansk eller spennende mat fra Irak. Er du lysten på hamburger kan Daniel Thaiger skilte med Sukhumvits kanskje aller beste burger. Du vil selvfølgelig også finne en bred seleksjon av thaimat, ofte fra gatevogner.

Innen uteliv har du mer enn nok å velge i. Det er ikke mangel på utesteder i Khao San heller, men standarden er noe høyere i Sukhumvit. Eksempelvis kan jeg anbefale et besøk innom den etterhvert verdenskjente rooftop-baren Vertigo.

Anbefalt hotell i Sukumvit

Et veldig godt valg i Sukhumvit er det freshe og flotte hotellet Oriental Residence Bangkok. Hotellet har et behagelig fargetema inspirert av Østen og kontinentale detaljer, det hele med fokus på moderne komfort. I tillegg finnes det treningssenter, forretningssenter, 24-timers resepsjon og et deilig tildekket basseng.

Hotellrommene er utformet med store vinduer og lyse farger. Nyt godt av et utstyrt rom med dockingstasjon, TV og bad med overflater i marmor, badekar og separat dusj.

For øvrig er hotellet fornuftig plassert i forhold til BTS Skytrain som tar deg til alt du måtte trenge av store kjøpesentre og populære severdigheter.

Se flere bilder av rom og priser

Les også: Slik kommer du deg fra Suvarnabhumi flyplass til sentrum

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *