• Meny
  • Meny

Flyplassen i Bangkok – Suvarnabhumi

Det finnes to store internasjonale flyplasser i Bangkok, Suvarnabhumi som er den største og nyeste, og Don Mueang som er noe eldre og mindre. Det flys internasjonale og innenlandsflyvninger på begge lufthavnene, så er man i transitt må man være litt våken i forhold til hvilken flyplass man kommer til, og hvilken man skal fly videre fra.

Suvarnabhumi ligger omtrent 30 kilometer øst for selve Bangkok sentrum, og Don Mueang et tilsvarende antall kilometer nord for byen. Sistnevnte flyplass brukes fortrinnsvis av enkelte asiatiske lavprisselskaper og ved manglende kapasitet på Suvarnabhumi.

Størst og populær

Som Thailands største og viktigste flyplass er det nærliggende å anta at de fleste som reiser som turister ankommer nettopp Suvarnabhumi, med mindre man kommer fra et annet asiatisk land med et av lavprisrutene som opererer på Don Mueang.

Suvarnabhumi er ikke bare den største flyplassen, den har også verdens høyeste enkeltstående tårn på ikke mindre enn 132 meter, den har verdens fjerde største enkeltstående terminalbygg på over 500.000 kvadratmeter.

Som en kuriositet kan det nevnes at lufthavnen også har rykte på seg for å være det mest fotograferte sted i verden på instagram(!)

Stor taxfreeavdeling

Lufthavnen er også utstyrt med en svært stor taxfreeavdeling som regnes som en av verdens beste. Har man tenkt seg å handle litt før avreise fra lufthavnen anbefales det å møte frem i svært god tid, for det er veldig mye å se på. Det finnes selvfølgelig også et utvalg av restauranter og spisesteder, og ikke minst et rekreasjonsområde.

Flyplassen har en estimert passasjergjennomgang på godt over 45 millioner i året.

Komme seg fra flyplassen til sentrum av Bangkok

Du har flere alternativer når det gjelder transport fra flyplassen. Velg mellom buss, tog, taxi og airport pickup. Hvorvidt du bør ta buss eller tog avhenger mye av om stoppestedene er i nærheten av hotellet ditt. Ofte blir man nødt til å bytte til en annen buss eller T-bane underveis. Drosjene står fornuftig plassert utenfor flyplassen, og er således et godt alternativ.

For øvrig kan det absolutt anbefales å sjekke ut shuttlealternativene som tilbys gjennom Get Your Guide. Her kan du på en behagelig og beleilig måte bestille transport fra flyplassen til ønsket destinasjon. Enten det er i Bangkok eller områdene utenfor. Bestill transport her.

Du kan lese mer om hvordan du kommer deg til Bangkok sentrum her.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *