• Meny
  • Meny

Kvaliteten på drikkevannet i Thailand

Når man befinner seg i et så varmt klimatisk land som Thailand er det svært viktig å kontinuerlig tilføre kroppen væske i form av drikke. Dehydrering er ikke bare ubehagelig, det kan i verste fall være dødelig.

Derfor ser man ofte de fastboende gå rundt med en eller annen form for drikke, enten i form av en flaske med vann eller juice, og man kan kjøpe drikkeflasker så godt som over alt i hele Thailand.

Etterhvert vil man få en viss fornemmelse for hvor mye man egentlig trenger å drikke for å holde kroppens væskenivå vedlike og man venner seg til å alltid ha noen mynter med seg i lommen i tilfelle behovet for mer drikke skulle oppstå.

Ikke drikk av kranen

Dessverre hender det iblant at enkelte turister faller for fristelsen til å enten spare noen kroner eller simpelthen glemmer å ta med seg drikke på tur, og fyller vannflasken med vann tappet direkte fra vannkranen. Dette frarådes på det sterkeste og ikke en gang de fastboende gjør det. Å drikke vann direkte fra kranen er tilnærmet å be om trøbbel, også på hotellet, selv om hotellvannet gjerne er både kokt og desinfisert før det slipper ut i rørsystemet.

Man kan fint bade, dusje og pusse tennene i dette vannet, men man bør så langt det er mulig unngå å drikke det.

Vann man kjøper på flaske holder god drikkekvalitet og får man isterninger i drinken er disse som regel laget av vann som både kokes og renses før nedfrysing.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *