• Meny
  • Meny

Anbefalte butikker og forretninger

Å dra på handletur i Bangkoks gater er svært annerledes enn hva man kanskje er vant til i andre deler av verden. Ikke bare er mange av varene typisk orientalske, men både prisnivå og handlevaner skiller seg også ut fra de mer vestlige variantene.

Butikkene i Bangkok er forholdsvis like dem vi er vant til her hjemme, og inneholder der som her produkter med fokus på enkelte spesialiserte kundegrupper. Alt fra elektronikk til fruktbutikker finnes, og selvfølgelig også supermarkeder og store kjøpesentre med en salig kombinasjon av alt som landet har å by på.

Kjente og kjære butikker

Leter man litt vil man også finne forretninger man kjenner fra før av, for eksempel Hennes & Mauritz eller IKEA. Riktignok skal man søke til et av de større sentrene for å finne en slik, men de finnes altså.

Noe av sjarmen med å handle i Bangkok er selvfølgelig å gå på oppdagelsesferd i de mange små thaibutikkene som finnes overalt, og hvor man også oppfordres til å prute på prisene før handelen eventuelt avsluttes med en kopp varm te.

Samme, men annerledes

Selv om vareutvalget i utgangspunktet er relativt likt, har Bangkok mange typiske asiatiske merkevarer med asiatiske navn. Er man litt observant vil man hurtig legge merke til at selv om navnet er annerledes, er det likevel et merke man kjenner igjen hjemmefra.

Dette betyr ikke nødvendigvis at det er en billig kopi men simpelthen bare at produktet markedsføres under et annet navn i Asia enn i Europa eller andre deler av verden.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *