• Meny
  • Meny

Hvilke severdigheter bør du besøke?

Millionbyen Bangkok har et vell av severdigheter å by på, og naturlig nok er svært mange av disse knyttet tett til landets tradisjoner og religion, buddhismen.

Blant de mest populære og viktigste attraksjonene finner man Grand Palace, Wat Phra Kaew og Smaragdbuddhaens Tempel i Ratanakosin. Grand Palace var inntil ganske nylig boplass for de kongelige men er i dag kun brukt til enkelte seremonier og ved mottakelser. Selve palasset består egentlig av en tempelby, omkranset av et to kilometer langt gjerde som markerer yttergrensene. Grand Palace er for øvrig også Thailands største severdighet.

Det er strenge restriksjoner hva antrekk angår når det gjelder besøk i templer og andre hellige steder i Thailand, så husk korrekt påkledning. Det er surt å bli nektet adgang i døren fordi man enten går i shorts eller slippers.

Buddha i rent gull

En annen berømt buddhistisk severdighet i Bangkok er den Gyldne Buddha, en tre meter høy statue av Buddha laget av rent gull, noe som har gitt den en vekt på over fem tonn(!)

Denne statuen var lenge ukjent, da den en gang for lenge siden ble kamuflert under et lag med sement og plassert i Wat Phrayakraitempelet hvor den sto frem til 1931 og tempelet ble nedlagt. Da de så skulle flytte statuen sprakk sementen og den gyldne statuen kom igjen til syne.

Asias største museum

Bangkok har også sitt eget nasjonalmuseum, som regnes som et av det sydlige Asias største med over tusen utstilte gjenstander som forteller en spennende historie om byens utvikling, kultur og kunst.

Bangkok Zoo er også en selvskreven attraksjon man må ha med på listen over steder å besøke i Bangkok, og for spesielt reptilinteresserte kan et besøk i Pasteur Institute gjøre lykke. Navnet til tross er Pasteur Institute et spennende sted med forskjellige typer slanger, og man kan både se og røre på dyrene.

Det finnes flere slangeparker i Bangkok, men Pasteur Institute er statlig drevet og har en viktig funksjon blant annet ved forskning og fremstilling av medisiner, vaksiner og motgift mot slangegift.

The Royal Thai Air Force Museum burde heller ikke gå upåaktet hen, og er et særdeles morsomt sted for barn og alle med interesse for fly og teknikk.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *