• Meny
  • Meny

Hva burde du gjøre i Bangkok?

Det er ingen tvil om at Bangkok er en populær turistby, og har man først tilbragt noe tid i den Thailandske hovedstaden er det lett å forstå hvorfor. Menneskene er åpne og tillitsfulle, og byen har et vell av spennende ting man kan se og gjøre.

Bangkok er full av elver og kanaler, og det å ta en tur på disse byr ofte på en morsom og annerledes side av byen. Prøv gjerne en av de lokale “taxibåtene” som ikke nødvendigvis følger den obligatoriske turistløypa for den mest autentiske opplevelsen, og sørg for å legge turen innom et av de mange flytende markedene.

Er man derimot ikke til båtliv kan en tur med en av de mange turistbussene kanskje friste, eller man kan reise litt rundt på egenhånd. Det finnes rikelig med gode bykart over Bangkok spesielt beregnet på turister og det er forholdsvis enkelt å finne rundt til de forskjellige severdighetene.

Palass og templer

En av Bangkoks største stoltheter er forståelig nok det kongelige palass, Grand Palace. Spesielt i tiden rundt soloppgang og solnedgang skal palasset være et storslått syn, men det er også svært imponerende ellers om dagen. Vær imidlertid oppmerksom på streng kleskodeks så ikke man blir nektet adgang i inngangen.

Synes man Grand Palace er en fin opplevelse, faller det naturlig å også legge turen innom Wat Pho. Tempelet med den store liggende Buddhafiguren. Som en kuriositet er det også muligheter for en omgang thaimassasje ved tempelet, utført at profesjonelle thaimassører for en rimelig penge.

Shopping og gourmet

Et besøk i Bangkok er ikke komplett uten minst en handletur på et av de mange spennende markedene i byen. Spesielt nattmarkedene kan være en besynderlig opplevelse, hvor hele bydeler yrer av liv som om det var midt på lyse dagen.

I disse markedene finnes stort sett alt hva hjertet begjærer og enda litt til. Alt fra dyre designervesker til levende høns selges side om side, og i motsetning til i de større kjøpesentrene er det fullt lov å prute.

Dessuten byr Bangkok på en rekke svært gode restauranter, og man bør absolutt prøve en av de lokale stedene hvor thaiene selv går for et måltid. Husk bare at thailandsk mat gjerne er noe over middels krydret, for å si det litt forsiktig.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *