• Meny
  • Meny

Gjestehus i Bangkok

Det å overnatte på hotell i Bangkok kan være svært rimelig sammenlignet med andre land. Ofte kan du få tak meget flotte, rene og utstyrte rom med bad for et par hundre kroner natta. Økonomialternativet er å gå for såkalte gjestehus, eller “Guest Houses” som de gjerne annonseres som.

Gjestehusene høster spesielt mange positive tilbakemeldinger blant backpackerne (ryggsekkturistene), mye på grunn av sine lave priser, men også grunnet husenes formidable evne til å knytte folk sammen gjennom vennskap og sosialt samvær.

Priser og romstandard

Naturlig nok vil prisene variere ut ifra generell kvalitet på rommet, romstørrelse og ikke minst beliggenhet. Utvalget spenner fra rimelige gjestehus med delt soverom og delt bad, akkurat slik du bor på et hostel/vandrehjem, til de mer lukseriøse der du kan meske deg med stort rom, balkong og eget bad. Sliter du med søvnen dersom soverommet blir for varmt burde du åpenbart undersøke om rommet er utstyrt med vifte eller air condition før du bestiller.

Regn med å betale i sjiktet 50 – 200 kroner for rom med eget bad. Den nedre enden av skalaen vil som regel gi deg et alternativ som ligner mest på et motell med enkel standard. Den dyrere enden av skalaen vil ofte tilsi et stilig, rent og flott hotell med sentral beliggenhet. Trådløst internett er svært vanlig selv om linjehastighet og dekning varierer.

Gå gjerne for området langs Sukhumvit Road eller Siam, da er du sikret overnatting i et sentralt område med horder av shoppingmuligheter, barer, restauranter og folkeliv. I tillegg er du fornuftig plassert i forhold til Skytrainstasjonene, en del limet i Bangkoks kollektivtrafikk.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *