• Meny
  • Meny

Vær og temperatur – informasjon om klimaet

Det sies at været i Thailand er like variert som landet selv, men i grove trekk kan man si at været er todelt, varmt med solskinn eller varmt med regnvær. Luftfuktigheten er relativt høy uansett hvor i landet man befinner seg, men er som regel mest stabil i syd og noe mer variert jo lenger nord i landet man kommer.

Regntid og sommer

Thailand har to separate årstider, og ikke uventet er regntiden som normalt varer fra mai til månedskiftet oktober-november den våteste av dem. Mange velger å reise til Thailand i denne perioden da prisene er forholdsvis lave, og det er ikke slik at det regner kontinuerlig men hovedsaklig om kvelden og om natten. Ihvertfall på de sydligste øyene kan man fortsatt oppleve mye sol og relativt mye oppholdsvær.

Desto lenger nord i Thailand man kommer, desto lenger varer også regnbygene i regntiden. Enkelte dager kan det regne hele dagen og i verste fall opptil flere dager om gangen.

Regntøy og badeshorts

I periodene med sol utenom regntiden er det svært varmt klima i Thailand, og svært mange turister har sjelden på seg mere klær enn en shorts og en lett t-skjorte. Og eventuelt rengtøy i regntiden.

Det er stort sett alltid så fuktig i luften at tøyet er fuktig uansett, spesielt hvis man beveger seg ut av byområdene og ut på landet eller inn i jungelen.

Vinterhalvåret i Thailand byr på tørt vær, og nordpå kan det bli noe kjøligere, spesielt om natten hvor temperaturen kan falle ned mot bare 10 til 15 varmegrader. Les også om levekostnader i Thailand.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *