• Meny
  • Meny

Info om levekostnader – hva koster det å leve i Thailand?

Uansett hvordan man vrir og vrenger på det, kommer man ikke utenom at Thailand er et forholdsvis rimelig land å bo og leve i. Ihvertfall sett fra en med norsk inntekts synspunkt. For en thai er det ikke fullt så rimelig, sett i forhold til den generelle kjøpekraften i landet, lønn og kostnadsnivå tatt i betraktning.

Lave priser

I hovedsak er de fleste prisene betraktelig lavere enn hva man er vant til hjemme i Norge. Mat koster mindre, tøy, forbruksvarer, boliger, strøm, vann og transport. Kabel-tv og eventuelt internett kan koste omtrent tilsvarende som i Norge, og er en vesentlig utgiftspost i et thailandsk familiebudsjett.

Det er også forskjeller på hvor og hvordan man regner disse prisene og det er ingen hemmelighet at det ofte opereres med to priser i Thailand, en for de lokale innbyggerne, og en for turister og utenlandske innflyttere. Dette gjelder selvfølgelig ikke i de tilfeller hvor varer og tjenester er priset på forhånd, men alle steder det kan prutes legges det ikke skjul på at men gjør forskjell på “sine egne” og utlendinger, såkalte “farangs”.

Ikke diskriminerende

Denne forskjellen har ingenting med diskriminering å gjøre, og thaiene er vennligheten selv. Faktisk gjør de dette for å hjelpe hverandre, for ved å kreve litt mer av de tilreisende, kan de kreve tilsvarende mindre fra sine medborgere.

Skal man virkelig redusere levekostnadene mens man befinner seg i Thailand bør man leve slik thaiene gjør det. Spis enkelt og lokalt, og man bør holde seg unna de verste turiststedene. Les også om vær og klima i Thailand.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *