• Meny
  • Meny

Priser på alkohol og fest i Thailand

Det er ikke til å stikke under en stol at en av grunnene til at mange velger å reise til Thailand og Bangkok for å feriere, er nettopp fordi prisnivået er relativt lavt i forhold til hva man er vant til her hjemme i Norge. God mat, varmt klima, sol, og ikke minst billig alkohol.

For den jevne thailender er ikke alkoholen spesielt billig, og sammenligner man kjøpekraften i Thailand og i Norge, koster alkoholen stort sett det samme. En fastboende må ut med like mye av dagslønnen for for eksempel en øl, som vi må.

Men med tanke på kostnadsnivået ellers, er det lite som skiller.

Lokalt øl billigere

En øl at et av de kjente merkene som for eksempel Carlsberg koster som regel mellom 5 og 8 kroner i butikken og opp til det dobbelte på en restaurant eller i en bar. Alt ettersom hvilken type restaurant eller bar man er på. Prisene ligger gjerne noe høyere i de mest populære turiststedene enn der de lokale pleier å gå.

Velger man å gå på de samme barene som de fastboende, og også tar sjansen på å prøve en eller flere varianter av det lokale ølet, kan man oppleve priser helt ned i noen få kroner flasken.

Billig vin og sprit

I Norge er det et forholdsvis stort sprang fra prisnivået på øl og vin til sprit og brennevin. Slik er det ikke i Thailand, og man kan fint få en flaske rom for prisen av noen få ølflasker hvis man ønsker det.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *