• Meny
  • Meny

Generelt om prisnivået på ulike varer i Thailand

For en nordeuropeisk turist vil det meste fortone seg betraktelig rimeligere i Thailand enn hva man kanskje er vant til hjemmefra. Spesielt matvarer og ikke minst alkoholholdig drikke og tobakksvarer.

Det finnes imidlertid en del unntak, og spesielt litt større produkter innen forbrukerelektronikk koster faktisk en del mer i mange asiatiske land enn i norden. Selv om de ofte kanskje er produsert der.

Dyrt, men billig

Selv om mange ting i utgangpunktet virker rimelig, må man ta i betraktning at de thailandske lønningene er desto lavere. For den jevne thai er prisene med andre ord relativt høye, og de foretrekker ofte å handle helt andre steder enn der turistene ferdes.

Med dette i tankene bør man som turist også søke etter å finne ut hvor thailenderne selv handler, da prisene der ofte er lavere samtidig som produktene ofte er egenproduserte eller svært kortreiste. Da kan man både gjøre en god handel, samt støtte opp om det lokale næringslivet på en god og fornuftig måte.

Thailandske varer

I de større varehusene selges det hovedsaklig kjederelaterte varer hvor det er grossisten som bestemmer prisene og det er lite eller ikke noe rom for pruting. I de lokale butikkene velger innehaver gjerne selv hvilket sortiment de ønsker å føre, og man kan forhandle om prisene.

Blant produktene som ofte er rimeligere her er forskjellige typer skinnprodukter, klær, smykker og pyntegjenstander.

Artikler som mobiltelefoner, kamera og kamerautstyr og datamaskiner er foholdsvis dyrt i Thailand, og ved kjøp av dette bør man også være oppmerksom på tollregler og manglende garantier.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *