• Meny
  • Meny

Ko Chang

På Thailands østkyst ligger det som av mange er ansett som en av Thailands store perler, nemlig øya Ko Chang. Med sine 5 000 fastboende er definitivt ikke øya blant stedene med høyest befolkningstetthet, men økende interesse innen turistindustrien sørger for at Ko Chang kan tilby et rikt folkeliv, samt utallige muligheter for avslapping og kos på hvite sandstrender. Øya er å regne som Thailands nest største, med Phuket og Koh Samui på henholdsvis første- og tredjeplass.

Hvorfor burde du besøke Ko Chang?

Øyas rike dyreliv, tropiske planter og mulighetene for jungelvandring er å finne blant Ko Changs største trekkplastre. Likevel er det de endeløse sandstrendene med billige barer og restauranter i umiddelbar nærhet som trekker folk flest. Vi skal heller ikke glemme de billige prisene på overnatting, drikke og mat.

Drømmen om å besøke en tropisk perle med et fåtall av medturister er så absolutt tilstede på Koh Chang, der livet smuger forbi i atskillig roligere tempo sammenlignet med øyfavorittene Phuket og Koh Samui. Er du ute etter en ren festplass er ikke Ko Chang ditt absolutte førstevalg, men øya byr på nok av muligheter til å tilfredsstille dette behovet også. Da i hovedsak gjennom avslappende strandbarer der du kan jekke nedpå med kald pils, mens du nyter havbruset og den høyt elskede livemusikken. Spesielt livlig er det langs White Sand Beach, stranden som går for å være Ko Changs partystrand.

Ønsker du ta del i en mer aktiv ferie bør du absolutt vurdere et lynkurs hos en av øyas dykkerskoler. Disse lærestedene sørger for å gi deg dykkersertifikatet under svært vakre og tropiske omgivelser. Du kan selvfølgelig også ty til lettvektervarianten, snorkling. Andre populære aktiviteter er blant annet leie av seilbåt, kajakk og vannscooter, fjellvandring, yogakurs, sykkeltur og kokkekurs.

Når burde du reise?

November til februar. Hvorfor? Ko Chang følger samme sesonger som resten av Thailand. Det vil si at du har en solrik, tørr og “avkjølt” periode fra november til februar der du kan regne med temperaturer i sjiktet 25-30 grader. Mars til juni preges av steikende hete temperaturer som fort kan bli for mye for vintervandte vikinger fra nord, mens sensommeren og høsten huser Thailands regnsesong. Les mer om Thailands gjestehus, et svært populært overnattingsalternativ.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *