• Meny
  • Meny

Hva burde du spise i Bangkok?

En ting er sikkert; man reiser ikke til Thailand og Bangkok uten å prøve minst en av de lokale rettene mens man er der. Man rekker ikke smake alt, da det thailandske kjøkkenet har ikke mindre enn 2500 offisielle retter på menyen, men noen burde man absolutt få med seg.

Gatemat er gourmetmat

I Bangkok tilbys det mat nesten alle steder man ferdes, også på gaten. Mange har motforestillinger mot å spise såkalt “street-food”, men faktum er at i Thailand er det faktisk ganske så ufarlig ettersom det aller meste frityrstekes ganske brutalt før servering.

Noen delikatesser som varmt anbefales er blant annet vaktelegg med nudler eller grillede tigerreker på spyd med bacon og eksotisk frukt. Det samme med friterte nudler og forskjellige supper med for eksempel karri eller andre krydderier.

Ikke spis salat eller andre typisk kalde retter man kjøper på gaten, og ihvertfall ikke hvis de skylles i vann først. En god regel er å kun spise mat som er tilberedt i sterk varme eller som kan skrelles. Eksempelvis bananer eller en melon og lignende.

Thaimat på thaivis

Det finnes en mengde restauranter i Bangkok og man kan få alt fra hamburgere til indisk til, selvfølgelig, ekte thaimat. For en autentisk matopplevelse anbefales det å søke litt bort fra de ordinære turiststedene, spør gjerne betjeningen på hotellet om hvor de liker å gå for et godt måltid mat.

Husk imidlertid at thaimat er forholdsvis godt krydret, og deres oppfatning av hva som er medium sterkt er ikke nødvendigvis i samsvar med hva norske ganer er vant til.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *