• Meny
  • Meny

Kokkekurs – lær å lage thaimat i Thailand

Crispy vårruller, spicy currygryter og velsmakende papayasalater – hva med å lære seg teknikkene som skal til for å lage disse herlighetene hjemme? Et intensivt kokkekurs er en svært populær aktivitet over hele Thailand blant tilreisende som vil overraske sine kjære med ny kunnskap.

Hva skjer på kurset?

De fleste kursene er såkalte intensivkurs som varer i 5-8 timer, da enten som dag- eller kveldskurs. Vanligvis starter kurset med at du blir hentet på hotellet, før dere drar på felles handletur til et marked for å lære om grunnsteinene i det thailandske kjøkken og bruken av essensielle krydder og grønnsaker. Deretter går turen videre til kjøkkenet, enten hjemme hos kursholderne, på restaurant eller på et skolekjøkken. Etter tilberedingen samles dere rundt et felles bord for å nyte rettene dere nettopp har laget. Ofte vil dere også få en kokebok som inneholder oppskriftene dere brukte på kurset.

Hva lærer dere å lage?

Som regel velger dere en meny på 5-7 retter som gjerne inkluderer forretter, supper, gryter, wok og dessert. En del av tiden vil også brukes på å lære seg selve kjernen i det thailandske kjøkken, nemlig currypasten. Denne pasten er selve “limet” i svært mange av Thailands supper, gryter og stekte retter. Ofte lages currypaste av chili, hvitløk, løk, sitrongress, rekepaste, korianderrot og galangal (en type ingefær). Ingrediensene kjøres i en kjøkkenmaskin eller knuses i en kryddermorter.

Typiske retter dere lærer å lage:

Forretter/supper:
Tom Yum Goong (spicy scampisuppe), kokosnøttsuppe med kylling, salat med glassnudler, friterte fiskekaker, vårruller, papayasalat.

Hovedretter:
Stekte nudler med kylling eller scampi, red curry med kylling, green curry, yellow curry, stekt ris, kylling sur/søt.

Desserter:
Banan eller granateple i kokosmelk, fritert banan med iskrem, mango og sticky rice.

Hva koster det?

Som regel ligger prisen på 200 – 400 kroner per person for skyss, matlaging, middag og kokebok.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *