• Meny
  • Meny

Bangkoks ekstremt livlige handlegater – gjør store kupp

Det finnes så utrolig mange handlegater i Bangkok at det er tilnærmet umulig å velge ut noen få som er bedre eller dårligere enn andre. De aller fleste av disse ligger gjerne samlet i hele distrikter, som hver for seg byr på opplevelser man ofte ikke finner de andre stedene.

Natthandel

På grunn av den sterke varmen som ofte er på dagtid i Bangkok har mange butikker på gateplan valgt å heller holde åpent om kvelden og natten. Det samme med mange handlegater hovedsaklig bestående av boder og mindre forretninger som ønsker å spare på energiutgiftene til blant annet klimaanlegg.

Dette har gjort at svært mange handelsområder ikke åpner før mørkets frembrudd, og holder det gående til solen kikker frem neste dag. En av disse nattåpne handlegatene er Patpong som i tillegg til mengder av boder og butikker også inneholder både barer, restauranter og diskoteker.

Patpong strekker seg ned mot byens forretningssentrum Silom, hvor man finner Lalai Sap, en annen nattåpen handlegate.

Handle døgnet rundt

Synes man derimot det virker litt skummelt å vandre rundt i Bangkok om natten finnes det selvfølgelig også rikholdige muligheter for å handle om dagen.

Riktignok er det betraktelig varmere, men de velutstyrte butikkene har gjerne klimaanlegg, og husker man å ta til seg rikelig med drikkevann går det greit det også.

For de virkelige godbitene bør man oppsøke Bang Lamphu som er et yndet sted å handle blant de fastboende og selv om det ikke er en gate å regne med, kommer man selvfølgelig heller ikke utenom det flytende markedet på elven Khlongs.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *