• Meny
  • Meny

Kollektivtrafikk i Bangkok – hvordan komme deg rundt?

Det er svært enkelt å komme seg rundt i Bangkok, og kollektivtilbudet er enormt. Byen formelig syder av trafikk og alt fra offentlige til mer eller mindre lyssky tilbud florerer. Noen mer behagelige enn andre og noen ikke fullt så trygge. Felles for dem alle er at de er rimelige, og som oftest svært effektive.

Offentlige tilbud

I grove trekk kan man dele markedet i to, det offentlig og det private. De offentlige tilbudene begrenser seg til buss og bane, og i enkelte tilfeller også båt. De fleste av disse rutene går hele tiden og man kan velge mellom med og uten klimaanlegg.

Å finne rundt i kollektivtilbudet kan være litt vrient til å begynne med, men oppsøk gjerne et turistkontor for nærmere informasjon, eller spør på hotellet. De aller fleste rutene er merket på thai og hvis sjåføren heller ikke snakker annet, kanskje til nød engelsk, kan det oppstår utfordringer.

Private aktører

Ved siden av alle de offentlige tilbudene finnes det også et stort utbud av private aktører, hvor det tydeligvis kun er fantasien som setter grenser for hva de har å tilby. De fleste kjenner til de tradisjonelle tilbudene som tuk-tuk og elvebåt, men det finnes også private busser som kjører egne ruter, ordinære drosjer, sykkeldrosjer, og motorsykkeldrosjer. Sistnevnte både rimelig og svært effektivt, om enn kanskje ikke blant de tryggeste.

Der man på de offentlige transportmidlene ikke har muligheter for å forhandle om prisen står man helt fritt på det private markedet, men man skal imidlertid være litt oppmerksom på hva man reiser med og ran av passasjerer forekommer fra tid til annen.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *