Category Archives: Overnatting

hoteller_bangkok

Generelt om hoteller i Bangkok

Bangkok har et stort utvalg av hoteller, og man finner alt fra de mest luksuriøse hvor man kan tilbringe ferie flere uker i strekk til de mest lugubre som leier ut rom på timesbasis. Eskortepike inkludert.

Nå hører sistnevnte heldigvis til et mindretall, og er relativt enkle å “lure av”, ikke minst på grunn av klientellet som ofte oppholder seg i hotellenes resepsjon.

Høy og god standard

De aller fleste hotellene i Bangkok er imidlertid av både svært høy og god kvalitet, og står absolutt ikke tilbake for noen tilsvarende andre steder i verden. Thaiene legger mye ære i god kvalitet og det å ha fornøyde kunder, noe som tydelig gjenspeiler seg i hotellene deres som har alle fasiliteter man kan ønske seg.

Typiske tjenester som vaskeri, trådløst internett og kabel-tv er helt alminnelig og mange av de turistrettede hotellene har også både spa, eget svømmebasseng og restauranter i tillegg. Gjerne i forbindelse med en takterasse forbeholdt egne gjester.

Det lille ekstra

Mange av hotellene søker også etter å skape det lille ekstra som gjør at kundene nevner dem med positive ord og vendinger i andre sammenhenger, og som gjør at gjestene ofte velger å komme tilbake til det samme hotellet de allerede har besøkt minst en gang tidligere.

Typisk er dette små ting som å servere fersk frukt som for eksempel ananas fra egen hage til frokost, eller ved at hotelldirektøren selv går rundt og ønsker alle gjestene god natt og sørger for de har hva de trenger før han selv går hjem om kvelden.

anbefalte_hoteller_thailand

Anbefalte hoteller i Bangkok – mye for pengene

Står man og skal leie seg inn på et hotell for et lengre opphold i Bangkok er det nærliggende å ønske seg et som ligger i forholdsvis nær avstand til de aktivitetene man ønsker å delta på, eller de severdighetene man har lyst til å se mens man er der.

God standard

De aller fleste typiske turisthotellene i Bangkok holder relativt god og høy standard og det er svært få feller å gå i. De fleste har alle de fasiliteter man kan forvente seg som for eksempel tv på rommene, internett, minibar og døgnåpen romservice.

Et av disse hotellene er Galleria 10 Hotel Bangkok, som også har limousinservice og eget svømmebasseng for gjestene. Hotellet tilbyr også barnepass på rommet, dersom man reiser som familie og de voksne kunne tenke seg en tur ut og se en forestilling eller gå på en konsert hvor ikke de yngste kan delta.

Takterasse med basseng

Et annet hotell som ofte anbefales er Chateu de Bangkok, et enormt hotell med ikke mindre enn 135 værelser. Også her finnes alle fasiliteter inkludert barnepass på rommet, egen restaurant og tilgang til kjøkken for lettere husholdning.

Hotellet har også en stor takterasse med eget svømmebasseng og er flittig brukt av blant annet forretningsreisende da det også har et godt utstyrt konferansesenter.

Litt mer nøktern er The Promenade Hotel, som til tross for noe enklere standard ofte fremheves som et godt hotell. Det har ikke noe svømmebasseng eller spa men kjøleskap og kaffemaskin på rommet så man kan holde seg selv med både mat og drikke hvis man ønsker det.

hostels_bangkok_thailand

Hostels og rimelige herberger i Bangkok

Bangkok er en svært populær turistby, og mange som kommer dit har helt andre planer enn å tilbringe tid på et hotellrom. Enten man bare er på gjennomfart og hovedsaklig kun trenger et sted å sove, eller ønsker å holde budsjettet på et minimum, er et hostel en fin løsning for de aller fleste. Ulempen er selvfølgelig at man ofte må dele både rom og sanitære fasiliteter med andre, men på den andre siden kan det like gjerne være en fin anledning til å treffe nye venner på.

Siamaze Hostel

Et kjent hostel i Bangkok er Siamaze Hostel, hvor man finner alle de fasilitetene man kan ønske seg. Trådløst internett, bagasjeoppbevaring og selvbetjeningsvaskeri tilbys og man får kontinental breakfast på bestilling.

Her kan man også velge mellom rene sovesaler og det finnes både separate saler for menn og kvinner med åtte senger i hver og et blandet rom med kun fire senger. Familier eller reisende med barn kan booke enkeltrom med dobbeltsenger. De mindre rommene har også fjernsyn.

Boxpackers Hostel

Et annet anbefalt hostel i Bangkok er Boxpackers Hostel. Her er det også trådløst internett og frokost inkludert i prisen og det finnes egen bar med lounge. Resepsjonen er døgnåpen og det tilbys transport til og fra lufthavnen.

Boxpackers Hostel har flere sovesaler med en rekke enkelt- og dobbeltsenger i høyden. Alle sengene har gardiner man kan trekke for, slik at man får en viss grad av privatliv.

Begge stedene er betjeningen behjelpelige med utflukter og eventuelle billetter til forskjellige arrangementer i Bangkok.

billige_hoteller_thailand

Billige hoteller i Bangkok – rom til under hundrelappen

Det er ikke spesielt vanskelig å finne et godt hotell i Bangkok, heller ikke til en forholdsvis rimelig pris uten at det behøver å gå på akkord med hverken komfort eller standard.

Selvfølgelig er det i Bangkok som i de fleste andre byer i verden, man får hva man betaler for, og jo tettere på sentrum et hotell ligger jo høyere er også prisen.

Nå er det imidlertid slik at den enkleste måten å ferdes rundt i Bangkok på er med enten drosje eller kollektivt, og da severdighetene ligger så spredt som de gjør, spiller et par kilometer i den ene eller andre retningen liten rolle.

Sentralt og likevel rimelig

Et av de mere sentrale hotellene i Bangkok er Trocadero Hotel som bare ligger noen få kilometer fra de fleste attraksjonene i sentrum. Dette hotellet har selvfølgelig alle de fasiliteter man forventer av et storbyhotell. Døgnåpen resepsjon og roomservice, tv på rommet, trimrom, kjøleskap, minibar og restaurant for å nevne noen. Hotellet har også utendørs svømmebasseng.

Familievennlig

Noe lenger fra selve sentrum finner man Khaosan Palace Hotel som har rykte på seg for å være spesielt velegnet for blant annet barnefamilier.

Hotellet ligger i gangavstand fra flere familievennlige severdigheter og har alle de fasilitetene man kan ønske seg av et slikt hotell. Dessuten er det røykfritt og har en egen dagligvarebutikk slik at man kan være noe selvforsynt under oppholdet.

Begge hotellene har trådløst internett og alle de internasjonale tv-kanalene.

Ingen av disse hotellene tillater hverken kjæledyr eller servicedyr som for eksempel førerhunder.

overnatting_thailand

Infomasjon om overnatting og soveplasser

Det er lett å finne overnatting i Bangkok, og det finnes hele gater fulle av alt fra de rimeligste vandrerhjemmene til de mere eksklusive hotellene. Og det er i Bangkok som de fleste andre steder, man får hva man betaler for.

Mange velger å bestille en eller annen form for pakkeløsning for oppholdet i Thailand og Bangkok og i de aller fleste vil enhver seriøs reisearrangør også benytte seg av seriøse og velkjente aktører i markedet i Bangkok. Reiser man derimot uspesifisert eller på egenhånd bør man være noe mere oppmerksom på hva slags sted man innkvarterer seg.

De aller fleste stedene er der riktignok for å tilby best mulig service for sine kunder, men enkelte opererer litt i et slags grenseland hvor de gjerne benytter seg av sjansen til å tjene noen kroner ekstra.

Sjekk på nettet

Et godt tips er å gjøre noe forarbeide og sjekke potensielle overnattingsteder på internett før man reiser hjemmefra. Les hva andre har erfart de samme stedene og gjør et valg ut fra dette. Enkelte såkalte hoteller er fordekte bordeller, og rommene leies ut på timebasis. Gjerne sammen med en ”tjenestepike” etter eget valg nede i resepsjonen.

Be gjerne om et rom som vender bort fra gaten utenfor eller i en etasje høyt oppe hvis det er mulig. På den måten reduserer man eventuell støy om natten, for Bangkok kalles ikke byen som aldri sover uten grunn. Et yrende folkeliv døgnet rundt og biler, motorsykler og busser er flittige brukere av lydhorn, helt uten å vise hensyn til hva klokken måtte vise.

guest_house_thailand

Gjestehus i Bangkok

Det å overnatte på hotell i Bangkok kan være svært rimelig sammenlignet med andre land. Ofte kan du få tak meget flotte, rene og utstyrte rom med bad for et par hundre kroner natta. Økonomialternativet er å gå for såkalte gjestehus, eller “Guest Houses” som de gjerne annonseres som.

Gjestehusene høster spesielt mange positive tilbakemeldinger blant backpackerne (ryggsekkturistene), mye på grunn av sine lave priser, men også grunnet husenes formidable evne til å knytte folk sammen gjennom vennskap og sosialt samvær.

Priser og romstandard

Naturlig nok vil prisene variere ut ifra generell kvalitet på rommet, romstørrelse og ikke minst beliggenhet. Utvalget spenner fra rimelige gjestehus med delt soverom og delt bad, akkurat slik du bor på et hostel/vandrehjem, til de mer lukseriøse der du kan meske deg med stort rom, balkong og eget bad. Sliter du med søvnen dersom soverommet blir for varmt burde du åpenbart undersøke om rommet er utstyrt med vifte eller air condition før du bestiller.

Regn med å betale i sjiktet 50 – 200 kroner for rom med eget bad. Den nedre enden av skalaen vil som regel gi deg et alternativ som ligner mest på et motell med enkel standard. Den dyrere enden av skalaen vil ofte tilsi et stilig, rent og flott hotell med sentral beliggenhet. Trådløst internett er svært vanlig selv om linjehastighet og dekning varierer.

Gå gjerne for området langs Sukhumvit Road eller Siam, da er du sikret overnatting i et sentralt område med horder av shoppingmuligheter, barer, restauranter og folkeliv. I tillegg er du fornuftig plassert i forhold til Skytrainstasjonene, en del limet i Bangkoks kollektivtrafikk.